Всесвітній день тверезості

0
16
Всесвітній день тверезості

Всечесні отці, дорогі брати і сестри.
Рух “За тверезість життя” Коломийсько-Чернівецької єпархії просить усіх священиків і небайдужих вірних сумлінно і відповідально поставитися до проведення Всесвітнього Дня тверезості (11 вересня) та посприяти поширенню цієї чесноти на теренах нашої єпархії активною просвітницькою діяльністю та власним прикладом повної відмови від вживання алкоголю.

11 вересня є релігійним святом (Усікновення голови Івана Хрестителя). Патріарший Рух “За тверезість життя” УГКЦ рекомендує, щоби в цей день у всіх храмах нашої Церкви відбулася Літургія в наміренні за протверезіння української нації від алкогольної залежності, а там де є започаткована “Золота книга тверезості”, священик має помолитися за всіх до неї вписаних. У проповіді пропонуємо використати матеріали, які пропагують тверезий спосіб життя, а після Літургії відправити молебень перед образом Богородиці “Неупиваємая Чаша”. Під час молебню вірні мають тримати в руках запалені свічки, які будуть свідченням великої надії на Боже милосердя, символом очищення тіла і душі від алкогольної нечисті, а також будуть даниною пам’яті тим, хто так необдумано і трагічно закінчив свої життя в обіймах “зеленого змія”.

Рух “За тверезість життя” звертається також і до інших конфесій, щоб і вони долучилися до цієї святої справи і так само в цей день молилися за визволення Божого люду від алкогольної неволі. Біда не має конфесійного розподілу чи політичного окрасу, вона є одна, чорна і страшна для всіх! Солідарність – це є саме той дотик, який би мав об’єднувати всі здорові сили суспільства, особливо людей віруючих, свідомих і вмотивованих, всіх тих хто є майбутнім нашої нації…

Попри те нагадую всім без винятку, що тільки повна і беззастережна тверезість є запорукою нашого подальшого щасливого життя як тут на землі, так і в майбутньому на небі. Будьмо тверезими, не зраджуймо своєї свідомості, вона є часткою Бога в нас, не змінюймо її і тоді ми будемо на стороні світла і Бог Миру буде з нами, а значить з усім українським народом.

Також Рух “За тверезість життя” ще і ще раз запрошує всіх тих, котрі потребують конкретної допомоги чи поради, хто прагне позбутися алкогольної залежності, але сам не в змозі зробити цього рішучого кроку, як і тих котрі є співзалежними, звертайтеся до нас; заходьте до нашого Просвітницького Центру “Навернення” за адресою: м. Коломия, вул. Гетьманська 36, приміщення “Карітасу”. Або телефонуйте: 096 85 34 604 (о. Ярослав Стеф’юк).

Усвідомлюймо та пам’ятаймо, що тільки через благодать Божу ми можемо визволитися від поневолення різними залежностями, що тільки Податель усякого зцілення Господь наш Ісус Христос може позбавити нас від усякої немочі. У службовій каплиці Пресвятої Родини кожний день відправляється Літургія та молебень в наміренні за визволення і зцілення від злого духу пияцтва та алкоголізму поневолених людей, а також за скріплення і збереження наших сімей від розпаду. Натхненні Святим Духом, сповнені любові до Бога і ближнього, з надією у світле майбутнє нашого народу, з Божою допомогою вперед і до повної перемоги над цим вселенським злом — алкоголізмом і пиятикою, що в свою чергу сіють розбрат і розлучення вірмо, що переможемо! Ця перемога обов’язково буде за нами, бо з нами Бог! А якщо з нами Бог, то хто проти нас?!

Голова Руху “За тверезість життя” Коломийсько-Чернівецької єпархії
о. Ярослав Стеф’юк

Напишіть відгук