Подяка усім медикам

0
22

«Лікаря примісти, бо й він Господом створений: хай тебе не полишає, бо й його ти потребуєш; стається не раз, що одужання в їхніх руках перебуває» (Сир.38,12-13).

Слава Ісусу Христу!

Великий піст – це час призадуми про Христову жертву за наше спасіння і про нашу відповідальність за життя, подароване Богом.

Нині ми переживаємо випробовування через епідемію коронавірусу COVID-19.

У надії на Господа і його милосердя ми єднаємо свої серця у молитві за всіх хворих і бажаємо їм швидкого одужання, та щоб хвороба не поширювалася в нашому народі.

У цій важкій ситуації звертаємо особливу увагу на наших медиків: лікарів, молодших медичних працівників, які жертовно і самовіддано жертвують свою працю і самих себе для лікування і рятування хворих.

Адже відповідальність за наше життя – це вживання Божих дарів мудрості та розуму, щоб долати проблеми і виклики, які перед нами ставить життя.

Лікарське мистецтво – це неймовірний Божий дарунок для того, щоб могти співпрацювати з Божим провидінням, даруючи здоров’я людям, як це чинив Христос Господь: «І ходив Ісус по всій Галилеї, навчаючи по їхніх синагогах, звіщаючи Добру Новину про Царство й вигоюючи всяку хворобу й всяку недугу в народі» (Мт.4,23).

Наша молитва і підтримка сьогодні звернена до цих сміливих людей, українських лікарів та всіх медичних працівників, які перебувають на передовій важкої боротьби із невидимим, але небезпечним та смертельним ворогом, кожного моменту наражаючи на небезпеку своє здоров’я і життя.

За молитвами Пресвятої Богородиці і всіх святих, бажаємо Вам Божої мудрості, сили і наснаги, щоб приносити з допомогою Господньої ласки здоров’я і радість своїм пацієнтам. Теж бажаємо душевної рівноваги, розуміння і любові від своїх рідних та всіх ближніх.

Сердечно дякуємо Вам за працю і жертву, дякуємо Богу за дар Вашого життя і талант, як закликає через Святе Писання Господь Бог: «Вшановуй належно потрібного тобі лікаря, бо й він існує з Господньої установи: від Всевишнього – здатність лікаря, а й цар його обдаровує. Голову лікаря знання його звисочують, тож і з боку вельмож йому подив належиться. Господь із землі ліки виводить, і розумний муж не нехтує ними» (Сир.38,1-5).

Комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров‘я
с.Севастіяна Карвацька

Поширити

Напишіть відгук