І нехай у наших серцях запанує мир і певність, сповіщені ангелом: «Слава на висотах Богу й на землі мир людям його вподобання».

0
5

Христос народився!

Дорогі друзі, колеги, медична спільното!

«Неприступний Бог з милосердя схотів стати для нас видимим і приходить у тілі, щоб, як людина, родитися в місті Вифлеємі з Пречистої Діви. Тож поспішаймо побожно його прийняти, кличучи: Господи, слава тобі!» – так різдвяна літургія описує народження Божого Сина.

Цьогорічне Різдво Христове ми зустрічаємо в обставинах непевності через пандемію, яка охопила цілий світ.

Воплочений Бог допомагає нам дати відповіді на питання, які перед людством сьогодні виринають.

Сьогодні більшість із нас почуваються безсилими перед обличчям цієї світової небезпеки і дедалі більше розуміємо, що стоїмо на порозі нових проблем і викликів. І перша відповідь на ці питання – пізнання істини, як про це сам Христос наголошує: «І спізнаєте правду, і правда визволить вас» (Йо.8,32). Святе Писання розгубленість та незнання порівнює до темряви, тіні, яка веде до смерті, а Спаситель для світу – це правдиве світло, яке освітлює правдивий шлях: «Народ, який сидів у темноті побачив велике світло; тим, що сиділи в країні й тіні смерті, – зійшло їм світло» (Мт.4,16).

Кожний з нас – миряни, чиновники і медики – покликані і мають можливість пізнавати істину, а водночас її поширювати, щоб таким чином долати паніку, непевність та страх перед майбутнім.

Бог Вседержитель супроводжує людину на її життєвому шляху, бажаючи перебувати безпосередньо близько до неї, до тієї міри, що сам стає людиною, приходячи у людський світ як звичайна і немічна людина, яка потребувала опіки та захисту інших людей.

Цей знак народження Божого Сина спонукає сьогодні прийняти істину, що люди потребують захисту та опіки, особливо ті, які не мають можливості дбати про себе – малі діти і ненароджені, немічні, хворі, похилі віком..

Прикрашаючи різдвяну ялинку, не можемо забути саме про цих людей, нехай кожного з них огорне Божа благодать, несена нашими руками.

Молімося теж за всіх людей, які перебувають у небезпеці захворіти, щоб ізбавити їх від цієї напасті.

Наші думки сьогодні з усіма медичними працівниками – лікарями, медсестрами, санітарами, фармацевтами та всіма іншими, особливо з тими, які безпосередньо зустрічаються із хворими на COVID-19 – нехай Новонароджений обдарує всіх Вас наснагою, силою, здоров’ям та всіма необхідними ласками.

Спасіння, дароване нам через народження Ісуса Христа, нагадує про відповідальність за розбудову здорового суспільства на даній Богом землі.

Тому представники державної влади, працівники структур державних інституцій охорони здоров’я у дусі покори та відповідальності покликані чинити все, що від них залежне, згідно із законами і моральними принципами, щоб всі громадяни, а в першу чергу найбільш немічні, отримали якісну державну медичну допомогу, зокрема у світлі прийдешньої кампанії вакцинації від останнього коронавірусу.

Христос Господь народився у Вифлеємі одного разу, але ця подія відлунює у наших серцях, знову і знову занурюючи нас у подію Спасіння, символічно запалюючи різдвяну зорю та духовно відновлюючи в нашому серці Істину святого Євангелія.

Сідаючи до святої вечері, у молитві і серці пам’ятаймо про самотніх та потребуючих, хворих вітаймо рідних, близьких та колядою і молитвою ділімося цією радістю – Христос народився! Славімо Його!

І нехай у наших серцях запанує мир і певність, сповіщені ангелом: «Слава на висотах Богу й на землі мир людям його вподобання».

Веселих свят та різдвяної радості!

с. Севастіяна Карвацька, ЧСВВ
Голова Комісії УГКЦ у справах ДОЗ

Поділитися

Leave a Reply