4 лютого – Всесвітній день боротьби проти раку

0
151
4 лютого - Всесвітній день боротьби проти раку

За даними ВООЗ: існує більше 100 видів раку і хвороба може розвиватися в будь-якій частині тіла. Від раку щорічно вмирають мільйони людей.

У всьому світі найбільша кількість чоловіків вмирає від наступних п’яти видів раку: раку легенів, шлунку, печінки, прямої кишки та стравоходу.

У всьому світі найбільша кількість жінок помирає від наступних п’яти видів раку: раку грудей, легенів, шлунку, прямої кишки і шийки матки. У багатьох країнах, що розвиваються, рак шийки матки є найпоширенішим типом раку.

Такі види раку, які мають значення для громадської охорони здоров’я, як рак молочної залози, рак шийки матки та рак товстої і прямої кишки є виліковними у разі їх раннього виявлення та належного лікування.

Можна допомогти всім пацієнтам, що страждають від болю, при застосуванні сучасних знань в області зняття болю і наданні паліативної допомоги.

Більше 30% випадків смерті від раку можна запобігти, головним чином завдяки утриманню від вживання тютюну, здоровому харчуванню, фізичній активності і помірного вживання алкоголю.

Всесвітній день боротьби проти раку проголошений «Міжнародним союзом з боротьби з онкологічними захворюваннями» – Міжнародним союзом проти раку або UICC і що відзначається щорічно 4 лютого. Мета цього дня в усьому світі – це підвищення обізнаності людей про рак як один із найстрашніших і згубних захворювань нашої сучасної цивілізації. Залучаючи увагу до запобігання, виявлення та лікування цього захворювання, можна домогтися гарних результатів, а в деяких випадках і повного одужання.

  1. PS. У цей день згадаймо у молитві людей, які хворі на рак, попросімо у Бога ласки зцілення для них. Не забудьмо їх відвідати підтримати та помолитися разом із ними.

Молитва за недужих

Господи наш, Ісусе Христе! Коли Ти ще жив на землі, до Тебе люди приносили хворих, а часто й самі вони приходили до Тебе цілими громадами, і Ти немічних підводив на ноги, прокажених очищав, сліпим повертав зір, німим – мову, глухим – слух, і всім тяжко хворим давав здоров’я душі й тіла. Поглянь, Господи, у своєму милосерді на мене (цього, цю), хворого Твого слугу (хвору Твою слугиню), (ім’я), і, якщо така Твоя свята воля, поверни мені (йому, їй) здоров’я. Однак якщо здоров’я тіла могло б бути загрозою для спасіння моєї (його, її) душі, а ця недуга є дорогою, яка приведе мене (його, її) до Тебе, тоді благодаттю своєю допоможи мені (йому, їй) з відданістю Твоїй святій волі, терпеливо, без скарг і нарікань, переносити цю недугу. Нехай це страждання буде мені (йому, їй) на відпущення й спокутування всіх моїх (його, її) провин та на зібрання заслуг для вічного життя. І моїм (його, її) життям, і моєю (його, її) смертю хай буде прославлене Ім’я Пресвятої Трійці, Отця, і Сина, і Святого Духа, на віки вічні. Амінь.

Молитва до Св. Перегрина (про чудо зцілення від раку)

Господи Ісусе, стаю перед Тобою таким (такою), яким (якою) я є. Перепрошую за гріхи, жалію за них і прошу: пробач мені. У Твоє ім’я пробачаю всім, що вчинили щось проти мене і прошу прощення в тих, кого я скривдив (-ла) у свому житті. Відрікаюся від сатани, від злих духів і їхніх справ. Віддаюся Тобі, Господи Ісусе, повністю нині і навіки. Запрошую Тебе до свого життя, приймаю Тебе як мого Господа, Бога і Відкупителя. Зціли мене, переміни мене, укріпи тіло, дух і помисли. Прийди, Господи Ісусе, захисти мене Найдорогоціннішою Кров’ю Твоєю і наповни Своїм Святим Духом. Люблю Тебе, Господи Ісусе. Подяку Тобі складаю. Я прагну слідувати за Тобою кожного дня у моєму житті. Амінь.

Маріє, Мати моя, Царице Миру, Святий Перегрине, покровителю хворих на рак, всі Ангели і Святі, прошу: Прийдіть мені на допомогу.

Отче наш… Богородице Діво… Слава Отцю… (3р.)

А за цим посиланням ви зможете дізнатись про життя Св. Перегрина – покровителя тих, хто страждає від раку.

Напишіть відгук