Духовно-психологічне розвантаження жінок Військово-Морських Сил Збройних сил України та членів сімей АТО

0
7

У кожному шлюбі є Божа воля на любов, яка з плином часу повинна зростати і ставати все цінніша. І щоб мати такі взаємини, треба зрозуміти їхню суть. Тому не випадково жінки, які надихають своїх чоловіків, воїнів АТО на захист Вітчизни і самі захищають спокій нашої країни прийняли участь у духовно-психологічному розвантаженні в м. Надвірна у жіночому монастирі Сестер Служебниць, яке було організоване вже традиційно Комісією УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я УГКЦ на замовлення Координаційної ради з питань душпастирства у кризових ситуаціях УГКЦ.

Реабілітанти були з різних куточків України: м. Івано-Франківська, Бердянська та Одеси. Розвантаження  відбувалась з 26 листопада по 2 грудня 2017 р. Впродовж цих днів  жінки та члени подружжя мали змогу відновити свої духовні, психологічні та фізичні сили, прийняти таїнство сповіді та причастя, відновити внутрішні ресурси, налагодити міжособистісні взаємини.

Бог створив подружжя ще задовго до різноманітних інституцій. Тому тільки Бог має владу над ним. Всі інші  виступають інструментарієм в руках Божих. Тому основною метою духовно-психологічного розвантаження, до якого долучаються священики  о. Руслан П’яста, о. Ярослав Рохман, о. Назарій Мицко, психолог Ірина Вишинська, п. Роман Зіненко, випускник Львівської семінарії, психолог та масажист – Петро Климончук є турбота про поліпшення взаємин між подружжям, зняття фізичних блоків, душевний спокій та гармонія. Цього можна досягнути тільки у тісній співпраці та злагодженій роботі, у духовній атмосфері монастиря, затишку та турботи сестер. А основним є бажання кожного реабілітанта зростати духовно шляхом пізнання Бога не тільки через щоденні Богослужіння, але і духовні бесіди з сестрами, які огортають кожного своїм теплом та священиками, індивідуальні консультування з психологом, де кожен для себе шукає відповіді на питання особистого характеру. На завершальному колі багато реабілітантів проговорюють про важливість таких бесід. Адже повертаючись до власного дому їх поглинає рутина, де для пошуку відповідей важко знайти час, важко зупинитись і побути наодинці з Богом.

За цей період реабілітанти відвідали приватний Етнографічний музей підпільної УГКЦ у с. Федьків Надвірнянського району, побували у музеї м. Надвірна, де мали змогу довідатись про історію і традиції нашого краю,  а також відвідали гірськолижний центр Буковель та місто Яремче, де мали змогу побачити витвори та ремесла сучасних майстрів Карпатського краю.

Напишіть відгук